2. Mosebog

Den anden af fem bøger der er tilskrevet Moses, Israel et lille folk flytter ind i Egypten. De vokser sig til et stort folk. Historien glemmes måske overtages magten af en anden. Og nu er de i fangeskab. Bogens traditionelle navn Udvandringen blev givet i den græske oversættelse LXX(Septuagint).

Men Gud har en plan. Han vil sende dem tilbage til det land han har givet dem. Men folket har glemt Gud. Ja, de kender nok deres forfædres relation. Men det er blot historie. Først befrier han dem og dernæst holder han dem frie ved magt demonstrationer. Og da de endelig har “forstået” at han er deres Gud, laver han forordninger der både adskiller dem fra de omliggende nationer og fastholder dem i en forståelse af deres Gud.

Så hvad der starter med en udvandring fra Egypten. Bliver til en vandring med Gud.

Når du læser bogen. Så vær først og fremmest opmærksom på hvad teksten taler til dig om, i den situation du befinder dig i. Bibelen er altid relevant for den der læser den med en sind der rækker sig ud efter Gud.

Et af nøgleversene i bogen er 2. mosebog 23:20 “Jeg vil sende min engel med jer, og han skal føre jer til det land, jeg har beredt for jer. Han vil gå foran jer og beskytte jer.”
Prøv sideløbende med at du læser, at holde et lille register over hvor englen

går foran og beskytter

hvilke løfter giver Gud om

det land, han har beredt

tilsidst kan man også prøve at lave en liste over alle Guds løfter til folket.