3. Mosebog

Den tredje af fem bøger der er tilskrevet Moses. Bogens traditionelle navn Leviticus blev givet i den græske oversættelse LXX, referer til at det skulle være en håndbog for Levitterne (præsterne) i templet. Mange synes den er vanskelig på grund af alle forordningerne. Men faktisk var det den første bog jødiske børn lærte, fordi den omhandler Guds karakter og vilje. På hebræisk kaldes bogen traditionelt Vayikra, som er det første ord i bogen “Herren kaldte”

Herre kaldte, henviser til Gud som ønsker fællesskab. Han er smertelig bevist om det der forhindre og derfor viser han vejen igennem forhindringen. Hellighed er mere en ofringer, det er en livsstil. Det handler ikke kun om relationen med Gud, men om relationen med næsten. For Gud tæller alt, ikke bare de rigtige rituelle handlinger. Men hele livet!

Når du læser bogen. Så vær først og fremmest opmærksom på hvad teksten taler til dig om, i den situation du befinder dig i. Bibelen er altid relevant for den der læser den med en sind der rækker sig ud efter Gud.

Et af nøgleversene i bogen er 3. Mosebog 20:7-8 “Stræb efter hellighed, for jeg er Herren, jeres Gud. I skal adlyde alle mine bud, for jeg er Herren, som gør jer hellige.”
Prøv sideløbende med at du læser, at holde et lille register over hvordan man

Stræber efter hellighed

og hvordan det hænger sammen med at

adlyde alle mine bud

tilsidst kan man også prøve at lave en liste over alle Guds løfter når man stræber efter hellighed.