Esajas

Esajas er nok den mest kendte og citerede profet fra bibelen. Der skyldes nok den mængde af løfter der er blandt domsprofetierne. Det er også her vi finder de bedste beskrivelser af den ventede Messias. Bogen er den første af 17 profetiske bøger i gammel testamente. Det betyder dog ikke at denne bog står over de andre profetiske bøger. Blot at den har været den mest anerkendte.

Og måske ikke uden grund. Der er noget der tyder på at Esajas havde blåt blod i årene. Og om ikke andet så bevægede han sig i de aristokratiske og præstelige kredse. Han talt med autoritet og var en stemme man blev nød til at forholde sig til.

Esajas levede i Israels velmagtsdage. Alt hvad de gjorde lykkes. Han talte om forfølgelse og Guds dom i en tid af økonomisk opsving. Så på trods af han man måtte forholde sig til ham. Er hans tjeneste meget sammenlignelig med Noa, der byggede en ark inde midt i landet.

Når du læser bogen. Så vær først og fremmest opmærksom på hvad teksten taler til dig om, i den situation du befinder dig i. Bibelen er altid relevant for den der læser den med en sind der rækker ud efter Gud.

Et af nøgleversene i bogen er Esajas 9:6 “For et barn er født os! En søn er os givet! Han skal herske over os, og han skal kaldes: »Underfuld Rådgiver«, »Vældig Gud«, »Evig Fader«, »Fredsfyrste«”
Prøv sideløbende med at du læser, at holde et lille register over karaktertræk ved Messias som

Underfuld Rådgiver
Vældig Gud
Evig Fader
Fredsfyrste

lav også en liste over Messias profetierne der opfyldes i ny testamenter som fx.

For et barn er født os! En søn er os givet! lukas 2:11