Galaterne

Sandsynligvis det første brev vi har skrevet af Paulus. Han skriver til en række af menigheder han grundlagde på sin første missions rejse. Brevet er et fantastisk værk udfra betragtningen af hvor Paulus kom fra. Hans tankesæt er transformeret, fra at være en farisær der observerede hvert et bogstav i loven. Til at være kristi disciple der observere hjertet bagved loven.

Og ligenetop det er problemet, efter at han har forladt menighederne. Kommer nogle jødekristne lærer. De overbeviser menighederne om at det ikke er nok at tro, men man skal også observere nogle dele af loven. Med udgangspunkt i hans egne oplevelser, argumentere Paulus for hvorfor loven ikke gælder. Han gør det ydmygt og med sikkerhed i at Gud har lagt den autoritet på hans liv.

Men den frihed han proklamere går langt ud over loven. Det er en total frihed fra alt det der overtage kontrolen af det frie liv. Han leder menigheden tilbage til essensen i Gud. At hellighed er en livsstil.

Når du læser brevet. Så vær først og fremmest opmærksom på hvad teksten taler til dig om, i den situation du befinder dig i. Bibelen er altid relevant for den der læser den med en sind der rækker sig ud efter Gud.

Et af nøgleversene i brevet er Galaterne 2,16 “Alligevel har vi indset, at mennesker ikke kan blive accepteret af Gud ved at overholde de jødiske love, men det bliver de ved at tro på, at Jesus er deres Frelser.”

Paulus lister en række ting man modtager ved

tro

ifølge de jødekristne: udover Jesus, skulle frelsens sikres igennem hvilke

jødiske love

er der nogle handlinger i galaterbrevet der er nødvendig for frelsen?