Ordsprog

Samlingen af ordsprog er tilskrevet Salomon, og langt de fleste ordsprog er skrevet ved hans pen. Der er dog også andre forfattere. Ordsprogenens placering efter Salmernes bog er interesant i lyset af det dobbelte kærlighedsbud. Hvor salmerne beskæftigere sig med relationen mellem Gud og mennesker, så beskæftigere ordsprogene sig med relationen mellem mennesker.

Ordsprog er en spændende form for lyrik, det handler ikke blot om at smide nogle ord på bordet. Men med en dyb indsigt i mennesket og relationer at beskrive dynamikker. Og med visdom at vejlede mennesket til at træde ret. Det gøres generelt i at stille modsætning op overforhinanden.

Visdom imod tåbelighed, godt imod ondt, rigdom imod fattigdom, sandhed imod løgn. Og Gud imod menneske. Man bliver ikke vis af at læse ordsprog, men ved at tænke over dem.

Når du læser bogen. Så vær først og fremmest opmærksom på hvad teksten taler til dig om, i den situation du befinder dig i. Bibelen er altid relevant for den der læser den med en sind der rækker sig ud efter Gud.

Hvis man skulle finde et nøglevers kunne det være Ordsprogene 15,33 “Ærefrygt for Gud er vejen til visdom, ydmyghed går forud for ære.”

Hvem tilskrives i bogen al

visdom

Hvilke eksempler findes der på at visdommen findes igennem

ydmyghed

Visdommen er nogle steder refereret til som en Ånd, men hvad leder vores tanker hen på Kristus undervejs?