Romer

Paulus skriver sandsynligvis fra Korint på sin tredje missionsrejse, det er en del af hans forberedelser til at komme til Rom og videre til Spanien (verdens ende). Skrevet omkring år 57, eller ca et år før han fængsels i Jerusalem og sendes til Rom.

Dette brev er Paulus mesterværk, og fundamentet til største delen af kristen troslærer. Og kan på mange måde sammenlignes med 3. mosebog. Som både en vanskelige forståeligt brev der i sin enkelthed beskriver hvem Gud er. Og hvilken relation han har åbnet op for igennem Kristi stedfortrædende død.

For synderen beskriver brevet; hvorfor mennesket har brug for at erkende og bekende synd. At skylden er betalt og der nu er frihed ved troen på Jesus Kristus. For skeptikeren, præsentere Paulus logisk komponerede argumenter for troen i de første 11 kapitler, som tvinger til reflektion. Den troende finder vejledning til at leve troen ud, og til at præsentere evangeliet for den som ikke tror.

Når du læser brevet. Så vær først og fremmest opmærksom på hvad teksten taler til dig om, i den situation du befinder dig i. Bibelen er altid relevant for den der læser den med en sind der rækker sig ud efter Gud.

Et af nøgleversene i brevet er Romerne 3,23-24a “Alle har jo svigtet og lever ikke op til Guds ideal. Men vi bliver erklæret skyldfri på grund af Guds nåde.”

Hvilke eksempler liste Paulus op omkring

Guds ideal

Når vi nu ikke kan leve op til idealet, hvad indeholder

Guds nåde

Hvordan kan vi gøre os fortjent til den nåde?